krantSteeds vaker als ik in de ochtend naar mijn werk ga, zie ik mensen in de trein alleen maar op hun smartphone kijken. Natuurlijk kijk ik er zelf ook wel eens op, bijvoorbeeld om even een berichtje te sturen naar iemand, maar mijn nieuws consumeer ik het liefste via een reguliere krant.

Dat leest nu eenmaal het prettigste. Toch zie ik veel jongeren in de trein ook het nieuws lezen, maar dan bijvoorbeeld op een nieuwswebsite of een app van 1 van de kranten. Op zich natuurlijk wel goed dat ze het nieuws lezen, dat moet ik toegeven. Maar waarom niet gewoon een echt krantenabonnement nemen? Is dat niet veel gemakkelijker? Je kunt bijvoorbeeld de Volkskrant al voor enkele weken in de bus krijgen voor een paar euro. Als het niks is zeg je het gewoon weer op. Zo’n proefabonnement is trouwens af te sluiten via: https://proefabonnementopkrant.nl/volkskrant/

Ook een digitaal abonnement is een optie

Oke, misschien ben ik een beetje ouderwets te noemen. Ik snap ook wel dat men tegenwoordig liever het nieuws digitaal leest. Het is bij de meeste kranten overigens ook mogelijk om een digitaal abonnement af te sluiten. Ik hoor je al denken, maar waarom zou je dat doen? Het nieuws is toch ook gratis op het internet te lezen? Ja, dat is deels waar. Op de websites van de kranten is het nieuws inderdaad gratis te lezen, maar veel van de interviews en diepte stukken staan niet online. Met een digitaal abonnement krijg je in feite de reguliere krant, maar dan in digitale vorm. Die kun je dan lezen op je smartphone, tablet of eventueel je laptop als je dat prettig vindt lezen.